با داشتن ویزای شینگن می‌توانید به هر یک از کشورهای عضو شینگن که دلتان بخواهد سفر کنید. البته به شرط و شروطی که در ادامه توضیح خواهیم دارد. همچنین ضمن خاطرنشان کردن مهمترین نکات اخذ ویزای شنگن، فرآیند درخواست این ویزا را از ابتدا و در ۹ گام به شما خواهیم آموخت تا پیش از اقدام، از نحوه اخذ ویزای شینگن اطلاعات کافی داشته باشید.

مشخصات کلی ویزای شینگن
شرایط اخذ ویزا تمکن مالی – گردش حساب – دعوت‌نامه (الزامی نیست)
حداقل میزان تمکن مالی  بیش از ۲۰۰ میلیون تومان (بسته به کشور مقصد و شرایط پرونده متقاضی)
گردش حساب مورد نیاز گردش ۳ ماهه آخر حساب متقاضی به یورو
نحوه اقدام برای اخذ ویزا کلیه کشورها به صورت حضوری
ورود با این ویزا به کشورهای ۲۶ کشور عضو پیمان شینگن
نحوه تعیین وقت سفارت کلیه کشورها به صورت آنلاین
مدت زمان تعیین وقت سفارت با توجه به کشور مقصد (از ۱ ساعت تا ۱۵۰ روز)
زمان اعتبار ویزا با توجه به هدف سفر (از ۴ روز به بالا )
مصاحبه اخذ ویزا ندارد
مدارک مورد نیاز وقت سفارت عکس پاسپورت + اطلاعات کامل و شخصی متقاضی (برای کلیه کشورها نیازی نیست)
وقت سفارت فوری دارد
ویزای فوری ندارد
تائیدیه مدارک مهر دارالترجمه (برای یونان و چک، مهر دادگستری و امورخارجه نیز لازم می‌باشد)
زبان ترجمه مدارک کلیه کشورها انگلیسی (اتریش آلمانی، آلمان گپی مدارک به فارسی)
مدت زمان جوابدهی به درخواست اخذ ویزا بین ۷ تا ۳۰ روز کاری
نرخ ریجکتی (درجه سختی ویزا) ۹.۶% از ۳۲ هزار درخواست
رایج‌ترین دلایل ریجکتی تمکن مالی – عدم اعتماد به بازگشت متقاضیان – ارائه مدارک دروغین
امکان اعتراض در صورت ریجکتی دارد
رفع ریجکتی ندارد
بهترین حالت اقدام (از نظر تعداد نفرات) فردی
نیاز به پیکاپ ندارد
محل انگشت نگاری سفارت‌خانه‌ها و دفاتر کارگزاری ویزا
روزهای کاری سفارت‌خانه‌ها یکشنبه تا پنجشبه

در صورتی‌که به ویزای شینگن نیاز دارید در ادامه مطلب با ما باشید تا با هم مراحل گرفتن ویزای شینگن را بررسی کنیم.

ویزای شینگن چیست؟

ویزای شینگن نیز به مانند ویزای دیگر کشورها، مجوزی برای ورود به منطقه‌ شینگن است. تقریبا اغلب کشورهای اروپایی (۲۶ کشور)، عضو پیمان شینگن هستند. این یعنی شما با گرفتن این ویزا می‌توانید به تمامی کشورهای شینگن سفر کنید. بدون اینکه بخواهید برای ورود به تک تک این کشورها ویزا بگیرید. در این کشور ها آزادانه و به مدت ۹۰ روز سفر کنید.

 

مراحل اخذ ویزای شینگن

قدم اول اخذ ویزا

باید بدانید به چه نوع ویزایی نیاز دارید. بسته به هدف شما از سفر به منطقه شینگن ویزاهای متفاوتی ارائه می‌شود.

برای مثال: ویزای توریستی، تجاری یا ویزای کاری شینگن، ویزای فعالیت‌های ورزشی یا فرهنگی، ویزای رسمی، ویزای علمی، ویزای تحصیلی شینگن و ویزای ملاقات با خانواده یا دوستان. پس برای سرعت بخشیدن به روند کارتان اول از همه هدف از سفر و نوع ویزایی که می‌خواهید برای اخذ آن اقدام کنید را مشخص کنید.

قدم دوم اخذ ویزا

در طریقه گرفتن ویزای شینگن مشخص کردن کشور مقصد است. بعد از این‌که مقصد شما مشخص شد باید از طریق سفارت کشور مقصد یا یکی از کنسول‌گری‌های کشور مقصد و یا یک مرکز ویزا که وابسته به سفارت کشور مقصد است، برای اخذ ویزا اقدام کنید. در صورتی‌که قصد سفر به بیش از دو کشور عضو پیمان شینگن را دارید باید برای اخذ ویزا از کشوری اقدام کنید که بیشتر روزهای سفرتان را آن‌جا هستید. اما اگر مدت اقامت شما در هر کشور مشخص یا برابر نیست، باید درخواست خود را به سفارت یا مرکز ویزای اولین  کشور عضو شینگن که  وارد آن خواهید شد ارائه دهید.

قدم سوم اخذ ویزا

پیدا کردن مناسب‌ترین زمان برای ارائه درخواست اخذ ویزای شینگن است. با توجه به این‌که فرآیند اخذ ویزا از سفارت یا کنسول‎گری‌های شینگن زمان‌بر است شما باید در فرصت مناسبی برای اخذ ویزا اقدام کنید. طبیعتا هر چه زودتر برای اخذ ویزا اقدام کنید بهتر است. بهترین و زودترین زمان برای ارائه درخواست سه ماه قبل از شروع سفر است و دیرترین زمان ۱۵ روز قبل از شروع سفر است. توصیه ما این است که حداقل سه هفته قبل از سفرتان برای اخذ ویزا اقدام کنید.

قدم چهارم اخذ ویزا

برای طی کردن پروسه اخذ ویزای شینگن از سفارت کشوری که می‌خواهید به آن سفر کنید وقت بگیرید. تمامی سفارت‌ها این امکان را به شما می‌دهند که به صورت آنلاین برای گرفتن وقت اقدام کنید.

قدم پنجم اخذ ویزا

بعد از طی کردن مراحل گفته شده باید فرم درخواست ویزا را تکمیل کنید. فرم درخواست ویزا را دانلود کنید و آن را با صداقت کامل پر کنید. آخرین فرم ارائه شده توسط سفارت را باید دانلود کنید یا از سفارت بگیرید. تمامی قسمت‌های فرم را باید کامل پر کنید. توجه داشته باشید که باید فرم را در دو نسخه چاپ کنید و در هر دو نسخه را امضا کنید.

قدم ششم اخذ ویزا

جمع‌آوری مدارک مورد نیاز برای درخواست ویزای شینگن است. برخی از مدارک لازم عبارتند از: مدارک شناسایی، فرم درخواست ویزا، پاسپورت معتبر، دو قطعه عکس رنگی ۳*۴، بیمه سفر، روز بلیت رفت و برگشت، اثبات محل اقامت و اثبات پشتوانه مالی در طول سفر. سایر مدارک اضافی که هر یک از سفارت‌ها از متقاضیان می‌خواهند را باید از سفارت کشور مقصد بپرسید و به سفارت ارائه دهید.

قدم هفتم اخذ ویزا

بعد از گرفتن وقت از سفارت کشور مقصد، برای شما وقت مصاحبه مشخص می‌شود. شما باید در تاریخ تعین شده به سفارت مدنظرتان مراجعه کنید. روز مصاحبه شما باید مدارک لازم را به‌همراه داشته باشید و به افسر کنسولی که با شما مصاحبه می‌کند تحویل دهید. در طول مصاحبه از شما سوالاتی در مورد محل اقامت‌تان در طول سفر، هدف از سفر و سایر جزییات پرسیده خواهد شد. سعی کنید که در نهایت صداقت پاسخ‌های درستی را ارائه بدهید که با پاسخ‌های فرم درخواست‌تان هم‌خوانی داشته باشد.

قدم هشتم اخذ ویزا

پرداخت هزینه اخذ ویزا است. هنگام درخواست اخذ ویزای شینگن شما باید هزینه‌ لازم را پرداخت کنید. هزینه اخذ ویزا توسط کشورهای عضو شینگن تصویب شده است و غیر قابل تغییر است. این هزینه با توجه به سن و وضعیت فرد متقاضی متفاوت است.

قدم آخر اخذ ویزا

در آخر شما باید منتظر پاسخ درخواست اخذ ویزا شینگن خود بمانید. بررسی درخواست شما توسط سفارت معمولا ۱۵ روز طول می‌کشد البته با توجه به هر فرد این زمان متغیر است و ممکن است طولانی‌تر شود. نهایتا طی یک دوره ۱۵ تا ۳۰ روزه نتیجه درخواست شما اعلام خواهد شد.

برای دریافت مشاوره تلفنی با کارشناسان ۴سفر در تماس باشید

نکات تکمیلی در چگونگی اخذ ویزای شنگن

  •  طی مراحل اخذ ویزای شینگن توجه داشته باشید که تمامی مدارک ترجمه شده شما باید مهر دارالترجمه داشته باشند در غیر این‌صورت مدارک شما فاقد اعتبار خواهند بود. معمولا دارالترجمه‌ها پس از ترجمه مدرک متقاضی برای گرفتن این مهر اقدام می‌کنند.
  • در صورت تایید درخواست، برچسب ویزا روی پاسپورت شما الصاق و یک تاریخ اعتبار برای ویزای شما مشخص می‌شود. مدت اعتبار ویزای شینگن بستگی به درخواست شما و مدت زمان برنامه ریزی شده برای سفرتان دارد و تا ۹۰ روز طی بازه زمانی شش‌ماهه است. همچنین یک کد برای مشخص کردن تعداد دفعات مجاز ورود به کشورهای عضو شینگن برای شما تعریف می‌شود که می‌تواند از یک تا نامحدود متغیر باشد.
  •  برای اخذ ویزای شنگن، درخواست خود را باید به کارگزاری‌های سفارت‌خانه کشور مقصد ارائه کنید.
  •  از شرایط ویزای توریستی شینگن می‌توان به گردش حساب بالا و تمکن مالی مورد قبول سفارت کشور مقصد اشاره کرد.
  •  این ویزا در انواع ویزای اتحادیه، ویزای اعتباری منطقه محدود و ویزای ملی شینگن صادر می‌شود که برای گرفتن ویزای توریستی فقط باید ۹ مرحله را طی کنید.

انواع ویزای شینگن را بهتر بشناسید

ویزای شینگن انواع مختلف و ضوابط متعددی دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم:

۱. ویزای اتحادیه شینگن

Uniform Schengen Visas یا ویزای USV در واقع همان ویزای گردشگری یا ویزای توریستی شینگن است که با داشتن آن مجوز ورود به کشورهای حوزه شینگن را به مدت ۹۰ روز در هر شش ماه به دست می‌آورید. تاریخ اعتبار این ویزا از زمان اولین ورود به محدوده شینگن محاسبه می‌شود. این نوع ویزا زیر مجموعه‌هایی نیز دارد:

ویزای نوع A شینگن:

با داشتن این نوع ویزا که Airport Transit Visa نام دارد، مسافر حق خروج از فرودگاه را ندارد. یعنی می‌تواند در فرودگاه یکی از کشورهای شینگن پرواز خود را به مقصد کشور بعدی که خارج از محدوده شینگن است عوض کند.

ویزای نوع B شینگن:

این نوع ویزا نیز در زمینه حمل و نقل و ترانزیت کاربرد دارد و با داشتن آن مسافر اجازه دارد تا مدت پنج روز از خاک کشورهای شینگن عبور کند.

ویزای نوع C شینگن:

ویزای نوع C شینگن یک مجوز کوتاه مدت برای سفر به کشورهای این حوزه است. این ویزا به صورت یک بار ورود، دو بار ورود و چند بار ورود صادر می‌شود. با ویزای نوع C می‌توانید بدون محدودیت تا ۹۰ روز در هر شش ماه اقامت داشته باشید.


۲. ویزای اعتباری منطقه محدود

ویزای منطقه محدود که بیشتر در شرایط خاص، مثلا در مورد پناهندگان، صادر می‌شود و Limited Territorial Validity Visas نام دارد به مسافر اجازه می‌دهد در محدوده‌های مشخصی از منطقه شینگن سفر کند. این محدوده‌ها در زمان صدور ویزا مشخص می‌شوند و مسافر حق ندارد به مناطق دیگر سفر کند.


۳. ویزای ملی

National Visas برای افرادی صادر می‌شود که برای زمان مشخص و با هدف معینی قصد سفر به محدوده شینگن را دارند. ویزای ملی معمولا برای اهداف کاری یا تحصیلی صادر می‌شود. بسته به نوع این هدف‌ها ویزای ملی که ویزای نوع D نیز نامیده می‌شود، می‌تواند به صورت یک بار ورود یا چند بار ورود صادر شود و طبیعتا پس از پایان مدت اعتبار آن مسافر باید به کشور خود برگردد. متقاضیان ویزای نوع D شامل گروه‌های زیر می‌شوند:

  • دانشجویان بین المللی که برای اهداف پژوهشی و پروژه‌های علمی برای مدتی کمتر از یک سال به محدوده شینگن سفر می‌کنند.
  • دانشجویانی که قصد گذراندن دوره های آموزشی یا پژوهشی در یکی از کشورهای منطقه را دارند. در این صورت ویزای یک ساله به آنها تعلق می‌گیرد که قابلیت تمدید نیز دارد.
  • افرادی که برای کار کردن یا پژوهش در موسسات معتبر به کشورهای شینگن سفر می‌کنند. در این نوع ویزا سوابق شخصی و خانوادگی فرد بررسی می‌شود.
  • ورزشکاران، هنرمندان و متخصصانی که برای اشتراک گذاری مهارت خود به شینگن سفر می‌کنند.
  • افرادی که به دلیل ضرورت‌های پزشکی نمی‌توانند منطقه شینگن را ترک کنند.

 

برای گرفتن ویزا شنگن، چه شرایطی باید داشته باشیم؟

به طور کلی، هر کشوری که برای ورود اتباع خارجی به مرزهای خود ویزا تعیین می‌کند، به دنبال جذب توریست‌هایی هستند که در پرداخت هزینه‌های اقامت و استفاده از شرایط توریستی آن کشور، مشکلی نداشته باشند. اتحادیه اروپا هم برای گرفتن ویزای شینگن شرایطی تعیین کرده است. در صورتی که متقاضی این شرایط را نداشته باشد، درخواست ایشان رد می‌شود. شرایط گرفتن ویزای شینگن بدین صورت است:

۱. گردش حساب بالا و مناسب: گردش حساب متقاضی، بیشتر از هرچیزی برای افسر ویزای شینگن اهمیت دارد. برای درخواست ویزای شنگن، شما باید گردش حساب ۳ ماه آخر حساب بانکی خود را ارائه کنید. گردش حساب به مبالغ ورودی به حساب و خروجی از حساب گفته می‌شود و افسران ویزا شنگن، میانگین مبالغ ورودی و خروجی شما را در ۳ ماه اخیر محاسبه می‌کنند و براساس آن برای اعطا و یا عدم اعطا ویزا تصمیم گیری می‌کنند.

۲. مشخص کردن هدف سفر به منطقه شینگن: با مشخص کردن هدف سفرتان به منطقه شینگن، به افسر ویزا کمک می‌کنید که راحت تر برای اعطای ویزا به شما تصمیم گیری کند. اگر قصد سفر با اهداف توریستی را دارید، می‌توانید یک برنامه سفری شامل جزئیات بازدید از کشور مورد نظر به مدارک خود اضافه کنید.

۳. تمکن مالی مناسب: تمکن مالی متقاضی ویزا شینگن، ثابت می‌کند که متقاضی، مشکلی در تامین مخارج روزانه اقامت در این کشور، نداشته و در پرداخت این هزینه‌ها، از شخص دیگری کمک نمی‌گیرد.

 

کشور‌های عضو شینگن

در حال حاضر، ۲۶ کشور عضو پیمان شنگن هستند. اتریش، بلژیک، جهموری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایتالیا، لتونی، لیختن اشتاین، لیتوانی، لوکزامبورگ، مالت، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد و سوئیس.

از این لیست، ۴ کشور لیختن اشتاین، سوئیس، ایسلند و نروژ عضو اتحادیه اروپا نیستند. پس این ۴ کشور، حتی در صورتی که عضو اتحادیه اروپا نیستند، موظف به پذیرش تصمیمات اتحادیه اروپا هستند.

مدارک ویزای شینگن

با توجه به قوانین سفارت کشوری که از طریق آن اقدام اخذ ویزای شینگن می‌کنید، تفاوت‌های جزئی داشته باشد اما به صورت کلی مدارک زیر را باید آماده داشته باشید:

📑 فرم تکمیل شده درخواست ویزای شینگن (برای تکمیل این فرم می‌توانید از خدمات ویزای گروه ۴سفر استفاده کنید.)

📑 اصل گذرنامه فعلی و گذرنامه‌های قبلی (گذرنامه باید حداقل تا شش ماه پس از تاریخ خروج از منطقه شینگن معتبر باشد. همچنین شما باید گذرنامه‌های قبلی به همراه ویزای الصاق شده در آن را تحویل سفارت دهید.)

📑 دو قطعه عکس ۳.۵ در ۴.۵ (عکس‌ها باید دارای پس زمینه سفید باشند، چهره شخص کاملا در آن مشخص باشد و همچنین، بین چهره شخص و عکس ایشان، نباید تفاوت فاحشی دیده شود. همچنین بهتر است این عکس متفاوت از عکس پاسپورت و جدیدتر از آن باشد.)

📑 مدارک شغلی (مانند گواهی اشتغال به کار، فیش حقوقی، جواز کسب و …)

📑 مدارک مربوط به تمکن مالی از قبیل گردش حساب و اسناد ملکی (گردش حساب باید به لاتین و برای ۳ ماهه اخیر باشد وتمکن مالی هم نیز باید به یورو بیان شود)

📑 بیمه مسافرتی که نمایندهای معتبر در کشور مقصد داشته باشد (حداقل پوشش بیمه مسافرتی باید ۳۰ هزار یورو باشد و کل مدت زمان اقامت در منطقه شینگن را باید پوشش دهد.)

📑 بلیط رفت و برگشت هواپیما (برای رزرو بلیط هواپیما، می‌توانید از خدمات ویزای گروه ۴سفر استفاده کنید.)

📑 برگه تایید رزرو هتل (برای افرادی که دعوت نامه ندارند)

 

سفر به بیش از ۵۰ کشور با یک ویزا

مهم‌ترین مزیت ویزای شینگن این است که با دریافت ویزا از یک کشور عضو اتحادیه، می‌توانید به ۲۵ کشور دیگر نیز سفر کنید. در این حالت تنها یک بار مراحل دریافت ویزا را طی خواهید کرد. با داشتن این ویزا می‌توانید ۹۰ روز را در بیست و شش کشور اروپایی سفر کنید.

با ویزای ترانزیت نیز می‌توانید از محدوده کشورهای شینگن عبور کنید. در این حالت نیاز نیست برای عبور از هر کشور به صورت جداگانه درخواست ویزا بدهید.

ویزای شینگن برای پژوهشگران و دانشجویان نیز مزایای بسیاری دارد و به آن‌ها اجازه می‌دهد تا مدت یک سال در کشورهای محدوده شینگن به تحقیق و یادگیری بپردازند.

برای موارد ضروری مانند وضعیت‌های اضطراری پزشکی نیز میتوان درخواست ویزای شینگن را به سفارت ارائه داد.

نمونه ویزای شینگن

 

ویزای شینگن به صورت لیبل در پاسپورت متقاضیان الصاق می‌شود. این لیبل دارای یک سری اختصارات و کد هایی می‌باشد که می‌توانید معانی آن‌ها را در صفحه لیبل ویزای شینگن مشاهده کنید.

 

هزینه ویزای شینگن

  • قیمت ویزای شینگن، بسته به نوع درخواست، سن متقاضی و بعضی موارد دیگر تغییر می‌کند.
  • هزینه اخذ ویزای ترانزیت، کوتاه مدت و بلند مدت بزرگسالان ۸۰ یورو است. این مبلغ برای کودکان بین ۶ تا ۱۲ سال ۴۰ یورو است.
  • دانشمندان و محققان، دیپلمات‌های دارای پاسپورت رسمی و اعضای خانواده کسانی که ملیت کشورهای عضو اتحادیه اروپا را دارند باید مبلغ ۳۵ یورو پرداخت کنند.

هزینه‌ای که برای دریافت ویزا می‌پردازید غیر قابل استرداد است؛ یعنی در صورت رد درخواست به شما پس داده نمی‌شود.

رایج‌‌ترین دلایل ریجکتی ویزای شینگن

بسیاری از درخواست‌های ویزا شینگن توسط افسر مربوطه رد می‌شود. اگر درخواست‌تان ریجکت شده باشد، همراه پاسپورت نامه‌ای دریافت می‌کنید که دلیل رد شدن درخواست را توضیح می‌دهد. البته در این نامه معمولا به توضیحات کلی اکتفا می‌شود و ممکن است کاملا متوجه دلایل ریجکت ویزای شینگن خود نشوید. این مسئله ممکن است دلایل متعددی داشته باشد. موارد زیر بعضی از دلایل رایج ریجکت این ویزا هستند:

  • مهم‌ترین دلیل معمولا این است که افسر ویزا شینگن قانع نشده است که مسافر قصد بازگشت به کشور خود را دارد.
  • سوء سابقه در مواردی مانند مواد مخدر، تروریسم و … .
  • ارائه مدارک جعلی به سفارت
  • گذرنامه نامعتبر یا آسیب‌دیده
  • عدم توانایی پرداخت هزینه‌های اقامت در منطقه شینگن
  • بیمه‌نامه مسافرتی نامعتبر

چگونه برای رفع ریجکتی ویزای شینگن اقدام کنیم؟

باید خیالتان راحت کنم که بهتر است خیال اعتراض به ریجکت ویزای شینگن را از ذهن خود بیرون کنید. البته که اعتراض در بعضی موارد کارساز است اما اگر اطلاعات دقیقی از آن نداشته باشید، قطعا پول و زمان خود را هدر داده‌اید. پیشنهاد گروه مسافرتی ۴ سفر در خصوص رفع ریجکتی ویزای شینگن، خرید تورهای گروهی اروپا و اقدام از طریق تور گروهی است. در تورهای گروهی اروپا شانس اخذ ویزای شما تا ۹۹% افزایش پیدا می‌کند. توجه داشته باشید که حتما باید ۱ سال از زمان ریجکتی شما گذشته باشد و شما هزینه‌ای برای رفع ریجکتی نباید پرداخت کنید و فقط هزینه‌های مربوط به خرید تور اروپا را پرداخت خواهید.

 

برای پیگیری ویزای شنگن چه باید کرد؟

پس از این که درخواست خود را تنظیم کردید و مدارک را به سفارت ارائه دادید، مدتی طول می‌کشد تا پرونده بررسی شود. در این مدت می‌توانید از طریق وب سایت سفارت وضعیت پرونده خود را پیگیری کنید. برای این کار از کد رهگیری و شماره گذرنامه استفاده می‌شود.

به طور مثال بعد از تحویل مدارک به کنسولگری ایتالیا، می‌توانید از سایت CKGSIR وضعیت ویزای شنگن خود را پیگیری کنید.

 

اعتبار ویزای شینگن را شرایط شما تعیین خواهد کرد!

مدت اعتبار این نوع ویزا بسته به نوع آن متفاوت خواهد بود. در کل می‌توان گفت ویزای شینگن یک ویزای کوتاه مدت به شمار می‌رود و نوع C یا توریستی آن به مدت ۹۰ روز در هر شش ماه سال اعتبار دارد. با داشتن ویزای نوع A تنها می‌توانید، مدت کوتاهی در فرودگاهی در محدوده شینگن حضور داشته باشید و ویزای نوع B پنج روز اعتبار دارد.

مدت اعتبار ویزای اعتباری منطقه محدود و ویزای ملی بسته به شرایط در زمان صدور مشخص خواهد شد.

سوالات مصاحبه ویزای شینگن

پس از تعیین وقت سفارت، شما باید به سفارت مراجعه کنید. اگرچه دیگر هیچ مصاحبه ای برای اخذ ویزای توریستی شینگن انجام نمیشود، اما ممکن است در بعضی موارد یا برای درخواست برخی از انواع ویزای شنگن، ملزم به دادن مصاحبه شوید. در این مصاحبه سوالات متعددی از شما پرسیده می‌شود که شما باید بدون هیچ ترس، تپق و شکی که ناشی از رفتار غیر معمول هست، پاسخ دهید. موارد زیر بعضی از مسائلی هستند که در زمان مصاحبه مطرح می‌شوند:

  • وضعیت تاهل شما چگونه است و شغل همسرتان چیست؟
  • چرا به ویزای سه ماه نیاز دارید؟ آیا می‌توانید سفر خود را کوتاه‌تر کنید؟
  • با چه کسی سفر می‌کنید؟
  • چرا می خواهید به کشور ما سفر کنید؟
  • آیا فرزند دارید؟ چند ساله هستند و چه کار می‌کنند؟
  • آیا دوست، فامیل یا آشنایی در محدوده شینگن دارید؟
  • اگر برای دوره‌های تحصیلی یا پژوهشی سفر می‌کنید، چطور با کالج مورد نظر آشنا شده‌اید؟
  • آیا توانایی پرداخت هزینه‌ها در مدت زمانی که در کشور ما هستید را دارید؟
  • چه اطمینانی هست که به کشور خود بازمی‌گردید؟

درخواست پناهندگی با ویزای شینگن

در تعریف صلیب سرخ، پناهنده به شخصی اطلاق می‌شود که در کشور مادری خود شرایط زندگی را نداشته باشد. این تعریف می‌تواند به دلایل جنگ، شرایط سیاسی، شرایط اقتصادی و مواردی از این قبیل باشد. پناهندگی با ویزای شینگن، بدین صورت است که شما پس از اخذ این ویزا به کشور مورد نظر وارد می‌شوید و به دولت آن کشور درخواست پناهندگی خود را با دلایل پناهنده شدن تان ارائه می‌کنید. با توجه به شرایط اخذ ویزای شینگن که در این صفحه ذکر کرده‌ایم، به کسانی ویزا اعطا می‌شود که در کشور مادری خود دارای شرایط زندگی خوب و قابل قبولی هستند. پس این افراد شرایط پناهنده شدن در کشورهای حوزه شینگن را ندارند.

نکته قابل تاملی که باید در مورد پناهندگی بدانید این است که حدود ۷۸ درصد از افراد پناهنده به کشورهای منطقه شنگن، دارای مدرک تحصیلی لیسانس به بالا هستند.

نکات ویزای شینگن

نکات مهمی که برای اخذ ویزای شینگن باید به آن‌ها توجه کنید:

  • تمامی مدارک ویزای شینگن، از قبیل اطلاعات مالی و شغلی، باید توسط دارالترجمه رسمی ترجمه شود. اکثر کشورهای عضو اتحادیه، مدارک را به زبان انگلیسی درخواست می‌کنند.
  • داشتن این ویزا لزوما به معنای اجازه ورود بدون شرط به کشورهای شینگن نیست. برای مثال اگر ویزای خود را از کشور فرانسه دریافت کرده باشید، افسر مرزی ایتالیا می‌تواند از ورود شما به خاک ایتالیا جلوگیری کنند.
  •  ماموران مرزی سوالاتی در مورد انگیزه سفر، مدت اقامت و … از شما می‌پرسند که باید آماده پاسخ دادن به آن‌ها باشید.
  • توجه داشته باشید که ویزای شینگن یک ویزای توریستی و کوتاه مدت است و نمی‌توان از آن برای اقامت‌های طولانی مدت استفاده کرد.
  • برای افزایش شانس اخذ ویزای شینگن، بهتر است در قالب تورهای گروهی اقدام کنید. زیرا در تور گروهی اروپا بسته به شرایط حداقل ۲۰% بیشتر از اقدام به صورت انفرادی شانس دارید.